Om Pingstliljans Förskola

Pingstliljan erbjuder en fantastisk miljö för barnen på många sätt. Lokalerna är utformade så att de gynnar barnen med både större och mindre rum. De många rummen hjälper till att göra ljudnivån låg, genom att man lätt kan dela in sig i mindre grupper. Alla kan hitta ett ställe där de får möjlighet att leka sin lek eller utöva sin aktivitet.

Som en extra tillgång i Pingstliljans förskoleverksamhet har vi förmånen att kunna använda kyrkans olika lokaler. Utöver dessa har vi även en mycket fin och attraktiv utemiljö på gården där det finns möjligheter till lek och upptäckter!

Verksamhetens arbete utgår alltid från Lpfö 19 tillsammans med verksamhetsplanen och barnkonventionen.

Här serveras så gott som alltid hemlagad mat, lagad på bra råvaror. Maten är lagad med stor omsorg. Barnen väljer önskerätt vid sin egen födelsedag. Det finns alltid hembakat bröd till frukost, mellanmål och till våra goda soppor, där favoritsoppan är kycklingsoppa. Barnen äter med god aptit och lovordar ofta maten. Måltiden är alltid positiv, lugn och ett bra tillfälle för pedagogiska samtal.

Vår vision

vi vill ge alla en trygg, likvärdig och kvalitativ utbildning.

i utbildningen ska lek, omsorg och lärande bilda en enda stor helhet. i helheten ska barnens inflytande vara en stark del. Utbildningen tar hänsyn till barnens egna idéer, tankar och önskemål.

Förskolans krav på likvärdig utbildning kräver också engagerade och inspirerande pedagoger som sätter spår i sitt arbete.